Limburg International reizen

+ 32 (0)11 64 43 19

+ 32 (0)11 54 12 14

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Rondreis in La Puglia

Omschrijving

Details

Waar gaan de Italianen uit het Noorden met vakantie ?

Toscane vinden ze te druk, dus zetten ze koers naar het diepe zuiden, naar de hak van de laars.

Een bakoven in de zomer, zalig zacht in het voor- en najaar. Puglia is authentiek, landelijk en glooiend met wijngaarden en onnoemlijk veel stokoude olijfbomen.

Puglia Italie

Datum:
18 tot en met 25 juni 2024.

Prijs:
Euro 1.648,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.

Toeslag eenpersoonskamer:
Euro 210,- (opgelet, het aantal eenpersoonskamers is beperkt).

Inbegrepen:
- Bustransfer Neerpelt – Zaventem - Neerpelt.
- Vlucht Brussel  - Bari  - Brussel inclusief 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage per persoon.
- Verblijf met ontbijt en avondeten in hotel La Chuisa di Chietri.
- Alle lunches van dag 2 tot en met dag 7.
- Wijn en water bij alle lunches en ook bij het avondmaal in het hotel.
- Plaatselijke autocar, uitsluitend voor onze groep, voor de rondreis.
- Nederlandstalige gids (Jeltina Schoenmaker is kunsthistoricus en archeologe).
- Inkom op bezochte plaatsen.
- Toeristentaks in het hotel.

Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven.
- Enkel een annuleringsverzekering is mogelijk aan 6,25 % van de kostprijs.
- Een reis- en annuleringsverzekering samen: 8 % van de kostprijs.

Reisprogramma

Dinsdag 18 juni

Transfer vanuit Pelt (Cultureel centrum Dommelhof) om 05.45 uur per bus naar Zaventem voor de vlucht met ITA-Airways naar Bari.
Brussel vertrek 09.30 uur – Milaan 10.55 uur.
Milaan 13.20 uur – Bari 14.45 uur

Transfer naar hotel La Chuisa di Chietri**** in Alberobello, dat ook de volgende dagen onze verblijfplaats is.
Avondmaal in het hotel.

Woensdag 19 juni

We bezoeken Locorotondo  en  Alberobello
Locorotondo is één van de witte stadjes, mooi gelegen op een heuvel – 400 meter boven zeeniveau - en uitkijkend over de Itria-vallei.

Tijdens de lunch maken we kennis met de typische Apulische keuken.

In Puglia leiden alle wegen naar Alberobello met zijn vele trulli, witgekalkte puntmutshuisjes die teruggaan tot de 16de eeuw. Je vindt ze in Puglia overal in het landschap als woonst, als schuurtjes en de jongste jaren steeds meer als charmehotelletjes. Alberobello is met zijn ruim 1000 trulli de onbetwiste “trullihoofdstad” en daarom ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezoek aan de grotten van Castellana en Polignano a mare. De grotten van Castellana, een complex van ondergrondse holtes, een opmerkelijke toeristische attractie, een van de mooiste en meest spectaculaire van Italië. Ze bevinden zich in Castellana.

We lunchen in een Masseria dit is een grote boerderij of een landhuis waar de boerenfamilies en hun knechten woonden, nu veranderd in een luxe restaurant.

In de namiddag bezoeken we Polignano a mare, mooi gelegen aan de Adriatische zee, is vooral bekend geworden dankzij Domenico Modugno, de zanger van “Volare”.  Zijn standbeeld op het centrale plein is voor de inwoners (en toeristen) “the place to be”.

Donderdag 20 juni

Puglia Italie

We verlaten even La Puglia om in de regio Basilicata een bezoek te brengen aan Matera, de stad van de beroemde “sassi” of grotwoningen die eveneens deel uitmaken van de werelderfgoedlijst.

Woningen uitgehakt in de kloven werden tot 1952 nog bewoond door 15.000 mensen toen de Italiaanse regering het verbood. De vaak kroostrijke gezinnen hokten er samen met hun dieren in één ruimte zonder voorzieningen in schrijnende armoede. Door het bijzondere uiterlijk van Matera wordt ze vaak uitgekozen door filmregisseurs als decor.  Tel daarbij nog een honderdtal grotkerken uit de eerste eeuwen na Chr. en je weet dat Matera geen gewone stad is.

Lunch in Matera.

Vrijdag 21 juni

Puglia Italie

Zaterdag 22 juni

Deze dag staat in het teken van de witte stadjes : Ostuni  en Martina Franca.

Het pittoreske middeleeuwse Ostuni is gelegen op een heuvel met zicht op de Adriatische zee. De huizen zijn wit beschilderd met kalk en het oude stadsgedeelte is een fascinerende doolhof van smalle en kronkelende straatjes en lieflijke witte steegjes. We lunchen in Ostuni.

Martina Franca, al even verblindend wit als Ostuni en is gelegen in het centrum van Trulli-land. De parel van de stad is het mooie historisch centrum dat geheel in barok en rococostijl is gebouwd en waar de witte eenvoud zij aan zij staat met de barokke extravagantie

Zondag 23 juni

Op bezoek in de stad Lecce, het “Firenze” van het zuiden.  Een barokstad bij uitstek met een historische kern als een theaterdecor.

We lunchen in Lecce om nadien in het uiterste zuiden van Italië, aan de oostkust van de Italiaanse laars het stadje Otranto te bezoeken. Deze historische havenstad waar de tijd heeft stilgestaan en het heden en verleden samensmelten staat bekend om de zeer bijzondere mozaïekvloer in de Romaanse kathedraal.

Maandag 24 juni

Bezoek aan Trani en Monopoli

Eerst staat Trani op het programma

We lunchen er en in dit oude havenstadje, waar vissers nog dagelijks hun vangst verkopen en waar de golven de kathedraal strelen. Hier is een bezoek aan dit bouwwerk uit de twaalfde eeuw – een van de mooiste Romaanse kerken in Zuid-Italië – echt wel een “must”.

Monopoli heeft een pittoreske vissershaven met kleurrijke bootjes die mooi afsteken tegen de witte en crèmekleurige pleisterlagen op de oude panden aan de kade.  Hier regeert nog de authenticiteit van het echte Puglia.

Dinsdag 25 juni

Na het ontbijt verlaten we tijdig Alberobello en vertrekken we naar Bari.

De  terugvlucht van 15.30 uur geeft ons de kans om nog een  bezoek te brengen aan de hoofdstad van La Puglia: Bari.
De historische oude stad met zijn talrijke kerken en pleinen is goed bewaard. De beschermheilige van de stad is Sint Nicolaas. Hij kreeg een passende Basiliek waar zijn stoffelijke resten bewaard worden.

In de volkse wijk houden de dames zich dag in dag uit bezig met het maken van de typische “orecchiette” pasta-oortjes voor de plaatselijke restaurants en liefhebbers van “pasta fresca”

Terugvlucht : Bari 15.30 uur – Milaan 16.55 uur  -  Milaan 18.00 uur – Brussel 19.35 uur.

In Brussel wacht de bus ons op voor de terugreis naar Pelt.

Reisburo Limburg International
Stationsstraat 1 bus 1, 3910 Neerpelt
Tel: + 32 (0)11 64 43 19
Fax: + 32 (0)11 64 03 23
Reisburo: info@li-reizen.be
Busreizen: autocars@li-reizen.be

Contacteer ons

© 2023 Limburg International   |   Disclaimer