Limburg International reizen

+ 32 (0)11 64 43 19

+ 32 (0)11 54 12 14

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Rondreis La Palma

Omschrijving

Details

In de volksmond wordt La Palma ook wel “La Isla Bonita” genoemd. Vrijwel nergens ter wereld kom je een grotere verscheidenheid tegen aan landschappen, weertypes en vegetatie. La Palma is bekend voor trekking-toerisme maar wij gaan het eiland op ons gemakje verkennen en maken er enkele ontspannende wandelingen.

La Palma Spanje

Datum:
28 juni tot en met 5 juli 2024.

Prijs:
Euro 1.600,- p.p. op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.

Toeslag eenpersoonskamer:
Euro 165,- (opgelet, het aantal eenpersoonskamers is beperkt).

Inbegrepen:
- Transfer met onze eigen autocar Pelt naar luchthaven Schiphol en retour.
- Directe vlucht heen en terug, 20 kg bagage.
- Half pension in Hotel H10 Taburiente Playa**** in Los Cancajos, drank aan tafel inclusief.
- Lunches onderweg, ook inclusief dranken.
- Het vervoer ter plaatse met 2 minibusjes.
-  Een perfecte temperatuur, wellicht tussen 25 – 30 graden.

Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven.
- Enkel een annuleringsverzekering is mogelijk aan 6,25 % van de kostprijs.
- Een reis- en annuleringsverzekering samen: 8 % van de kostprijs.

Reisprogramma

Vrijdag 28 juni

Transfer vanuit Pelt per bus naar Schiphol voor de rechtstreekse vlucht met Transavia naar Santa Cruz de la Palma. Vertrek Amsterdam 14.35 – aankomst Santa Cruz de la Palma 18.20 uur.
Afhalen minibusjes op luchthaven.

Korte rit naar hotel (5’) + check-in in hotel H10 TaburientePlaya **** in los Cancajos, onze verblijfplaats voor de volgende dagen.
Avondmaal in het hotel met drankenforfait.

Zaterdag 29 juni

We bezoeken Los Llanos de Aridane, gelegen aan de westkant van het eiland. De tweede grootste stad van la Palma is centraal gelegen in het groene Aridane dal met op de achtergrond de Taburiente krater. Er heerst een typisch Canarische sfeer met kleine straatjes en veel historische gebouwen waaronder het gemeentehuis en een kerkje. Rondom het centrale plein (Plaza de España) liggen de vele gezellige barretjes, terrasjes, restaurants en winkels. We maken er een korte wandeling en dan is er een uurtje vrije tijd voorzien.

We rijden via het verwoeste deel van la Palma (vulkaanuitbarsting 2021) naar het bezoekerscentrum Caños de Fuego van de vulkaan San Juan gelegen in de vulkaanketen Cumbre Vieja. Het bezoekerscentrum met interessante panelen over vulkanisme is perfect geïntegreerd in het vulkanische landschap.

Na een korte stop in het plaatsje las Manchas om de mozaïeken van de veelzijdige kunstenaar Luis Morera te bewonderen gaan we lunchen.

Zondag 30 juni

Los Tilos is bekend vanwege haar waterval. Door het water is deze kloof “Barranco del Agua” ongekend groen en zie je overal reuzenvarens en andere planten. Dit laurierbos ziet er tropisch uit.

San Andrés is een leuk dorpje waar je nog goed de typische architectuur van de Canarische Eilanden kan zien. Ook bijzonder zijn de zwembaden die tussen de rotsen zijn gebouwd. Het zeewater stroomt hier af en toe in en wordt verwarmd door de zon. De zwembaden dragen de naam “el Charco azul= de blauwe plas”. Er is de mogelijkheid om een duikje te nemen.

Lunch op het plein van San Andrés.

Maandag 1 juli

Vandaag rijden we naar het Zuiden met als eerste stop het dorpje Los Canarios waar we koffie gaan drinken en de typische zandkoekjes gaan proeven. Nadien gaan we langs bij het bezoekerscentrum van de vulkaan San Antonio. Van daar start een gemakkelijke wandeling van een half uur naar het hoogste punt van de kraterwand.

In de regio zijn er veel wijngaarden. Wij bezoeken de wijnkelder “Teneguía” en gaan er plaatselijke wijnen proeven.

In Fuencaliente zie je hoe langs de kust zout wordt gewonnen uit zeewater. Deze zoutpannen vind je bij de beroemde vuurtoren op het uiterste puntje in het zuiden. Hier gaan we lunchen.

Dinsdag 2 juli

We gaan langs bij het bezoekerscentrum  van de Krater van het Taburiente Nationale Park dat het  symbool is van La Palma. Veel mensen denken dat dit een oude vulkaankrater is, maar wetenschappers hebben achterhaald dat het een erosiekrater is dit wil zeggen een natuurverschijnsel dat door regen en wind is ontstaan.

El Mirador del Time is een uitkijkpunt op 500 meter hoogte boven Tazacorte.  Je kijkt hier uit over het landschap van Los Llanos de Aridane, de vallei van Aridane en de Cumbres. Ook de Atlantische Oceaan is goed te zien.

Lunch in Playa de Tazacorte.

Bezoek aan een bananenplantage met degustatie van lokaal product en een wijntje in los Cancajos vlakbij ons hotel.

Woensdag 3 juli

Bedevaartskerkje “Virgen de Las Nieves”, de heilige maagd van de witte sneeuw, heeft op La Palma vele, vele wonderen verricht. Eenmaal in de vijf jaar verlaat zij haar zilveren troon en wordt zij in een gouden draagbaar uit het kerkje gedragen naar beneden naar Santa Cruz.

Nadien gaan we wandelen in “la Cumbrecita”= het topje, de Mirador de la Cumbrecita geeft je een heerlijk uitzicht over het nationale park.

Lunch op terugweg naar het hotel.

Donderdag 4 juli

Roque de los Muchachos is de hoogste berg van het eiland (2.426 m). De weg ernaar toe is er eentje met zeer veel bochten. Eenmaal boven maken we een mooie wandeling met heerlijke uitzichten over het eiland en bij goed weer kan je zelfs Tenerife, La Gomera en El Hierro zien liggen.

Het Observatorium Roque de los Muchachos ligt op de rand van het nationaal park. Het is een astronomisch observatorium dat we bezoeken. We bezoeken ofwel het bezoekerscentrum of misschien ook wel één van de telescopen.

Lunch onderweg naar Tijarafe waar we stoppen bij de plaatselijke bierbrouwerij met degustatie van artesanaal bier.

Vrijdag 5 juli

Na het ontbijt en check-out hotel trekken we naar Santa Cruz de la Palma, de hoofdstad. De straatjes in het historische centrum zijn smal, terwijl je her en der de beroemde houten balkons nog ziet. Aan het Plaza de la Alameda ligt een replica van het schip van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Dit is tegenwoordig een maritiem museum. We wandelen er wat rond en nadien is er vrije tijd voorzien. Lunch in Santa Cruz de la Palma.

Korte rit naar de luchthaven.

Vertrek Santa Cruz de la Palma 19.10 uur, aankomst Amsterdam 00.35 uur.

Transfer naar Pelt.

Reisburo Limburg International
Stationsstraat 1 bus 1, 3910 Neerpelt
Tel: + 32 (0)11 64 43 19
Fax: + 32 (0)11 64 03 23
Reisburo: info@li-reizen.be
Busreizen: autocars@li-reizen.be

Contacteer ons

© 2023 Limburg International   |   Disclaimer