Moskou en St. Petersburg Moskou en St. Petersburg, bruisende steden waar cultuur en historische elementen nooit veraf zijn!
Moskou en St. Petersburg
Moskou en St. Petersburg
Moskou en St. Petersburg

Wil je het echte Rusland leren kennen...

Omschrijving

Bij deze reis bieden we u een perfecte combinatie tussen de twee meest gekende steden en hoofdsteden van Rusland.

Moskou met zijn authentieke Russische ”look”, met name het Kremlin, het Rode Plein, het maagden Klooster etc. wordt afgewisseld met schilderachtige paleizen in St. Petersburg, ook het Venetië van het noorden genoemd.
Voeg daarbij dat bij deze reis vanaf het eerste tot het laatste moment een Nederlands-Russischtalige begeleiding is, met Nederlands sprekende gidsen ter plaatse dan weet je dat je bij ons goed zit!

Voor iedereen die een ruimere en een andere kijk op Rusland wil, is deze reis een MUST.

Details

Datum: 5 -12 augustus 2020
Prijs: Euro: 1.726,- op basis van een gedeelde tweepersoons kamer.
Toeslag eenpersoons kamer: Euro 225,-.
Inbegrepen: - Voorreisvergadering.
- Rechtstreekse vluchten heen en terug vanuit Brussel met Brussels Airlines.
- Vol Pension (incl. water/koffie/thee) vanaf het avondmaal dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8.
- Sneltrein Moskou - St. Petersburg.
- Alle transferten per bus in Rusland.
- Nederlandstalige gidsen in Moskou en St. Petersburg.
- Alle toegangsgelden bij de vermelde bezoeken en musea
- Onze ervaren Nederlands/Russischtalige gids/begeleider die met de groep samen reist
- De BTW.
Niet inbegrepen: Dranken, fooien (niet verplicht), visumkosten: 90,- Euro (indien via LI-reizen geregeld), reisverzekering, annuleringsverzekering of een combinatie van beide. Uiteraard kunnen wij voor het visum en/of de verzekering zorgen.
Transfer per bus vanuit Noord-Limburg 30,- Euro per persoon voor de heen- en terugreis.

De reis gaat door vanaf 12 deelnemers met een maximum van 22 deelnemers.

HELAAS IS DEZE REIS REEDS VOLZET.

Programma

Dag 1:
Vlucht van Brusels Airlines met vertrek om 10.45 uur. Aankomst in Moskou om 15.20 uur, transfer naar hotel Kosmos ****, kamerverdeling en avondmaal. Avondwandeling naar Tentoonstellingspark VDNKh tegenover het hotel.

Dag 2:
Stadsrondrit met bezoek aan het Rode plein met de mooiste winkelgalerei GUM, een stop voor een panoramisch zicht op de stad aan het Musgebergte. Wij bekijken Moskva-oevers, park van de Overwinning in de 2de wereldoorlog, bezoeken het Maagdenkerkhof waar een aantal bekende Russen begraven liggen. Verder bezoeken wij de hoofdkathedraal van Rusland, nl. de Verlosserkathedraal. Lunch nemen wij in de stad tijdens de stadswandeling. Het avondmaal wordt in het hotel genomen. Hierna bezoeken wij de Moskouse metro met de mooiste metrostations ter wereld.
Moskou en St. Petersburg

Dag 3:
Bezoek aan Kolomenskoe, de vroegere Tsarenresidentie, nu openluchtmuseum van oud-Russsische architectuur. Wij bezoeken het paleis van tsaar Alexej (vader van Peter de Grote). Lunch in de stad. Namiddag bezoeken we het Kremlin – het politiek en cultureel centrum van Rusland, wij bekijken twee prachtig gedecoreerde kathedralen, de tsarenklok en het tsarenkanon. Nadien wandelen we langs het nabijgelegen Manegeplein en bekijken de Alexandertuin. Avondmaal in het hotel. Nadien gaan wij met de metro naar het oude centrum en bekijken het panorama van de stad vanuit fr glaxenbrug in het park Zarjadje.
Moskou en St. Petersburg

Dag 4:
In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Tretjakov-galerij, met verzameling van iconen vanaf de 11de eeuw en schilderijen van Russische kunstenaars. Lunch in de stad. Korte wandeling in de nieuwe wandelzone Pjatnizkaja, gelegen in het historisch centrum. Vertrek met sneltrein naar St. Petersburg in de namiddag. Aankomst in St. Petersburg, transfer naar Hotel Oktjabrskaja****. Avondmaal in het hotel.

Dag 5:
De ochtend start met een stadsrondrit: u ziet de Admiraliteit, het militair gebouw, het monument van Peter I, van Catharina II, van Marsfeld en het Basilius Neva-schiereiland. Bezoek aan Izaakskathedraal – één van de mooiste kerken van de stad. Lunch in de stad. Namiddag vertrek naar Peterhof (het Russische Versailles genoemd), bezoek aan het Groot Paleis van Peter de Grote, wandeling in het park met honderden fonteinen en cascaden. Avondmaal in het hotel. Nadien doen we een wandeling op de Nevsky - laan, hoofdstraat van St. Petersburg.
Moskou en St. Petersburg

Dag 6:
Voormiddag bezoek aan Hermitagemuseum gelegen in het voormalige Winterpaleis van de tsaren. Prachtige interieurs en een onschatbare kunstcollecties hebben de Hermitage tot een wereldparel gebracht. Luch in de stad. Nadien boottocht op rivieren en kanalen van St.Petersburg – het Venetië van het Noorden. Avondmaal in het hotel.
Moskou en St. Petersburg

Dag 7:
Vertrek naar Pavlovsk. Bezoek aan paleis van Paul I, zoon van Catharina de Grote, met een belangrijke collectie Europese en Russische kunstvoorwerpen. Middagmaal. Nadien vertrek naar Poeshkin/Tsarendorp voor een bezoek aan het Catharinapaleis (zomerresidentie van Catharina de Grote), wandeling in het prachtig aangelegde park. ‘s Avonds vertrek naar het Nikolaspaleis (gebouwd door tsaar Nikolas I voor zijn zoon Nikolas) voor folklorevoorstelling en receptie. Avondmaal in Nicolaspaleis.

Dag 8:
‘s Morgens bezoek aan Peter-Paul - vesting met kathedraal waar de Romanov-tsaren begraven liggen vanaf Peter de Grote. Nadien transfer naar de luchthaven. Vertrek om 13h.45. Aankomst in Brussel om 15h.45.

De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.