Cuba Havanna CUBA ten voeten uit...
Cuba Sigars
Cuba
Cuba Havanna
Cuba Beach

Cuba

Een wereld in verandering.

Omschrijving

Cuba is meer dan ooit de moeite waard om te bezoeken. Het heeft nog altijd zijn authenticiteit, zijn charme en het beperkt privé initiatief dat er bijgekomen is heeft vooral de horeca op een hoger level gebracht. M.a.w. wij gaan er zeer goede keukens tegen komen!

Wij doorkruisen bijna het hele eiland, van Havanna tot Santiago, dit in etappes en met een autocar. De terugweg doen we uiteraard met het vliegtuig. Voeg daarbij de diensten van een Nederlandstalige plaatselijke gids, goede hotels en restaurants, een programma dat we door de jaren heen constant verbeterd hebben...

Er wacht een prachtige reis in een prachtig land op jullie...
NU DOEN!!!

Details

Datum: 1 tot 14 April 2018.
Prijs: Euro: 3.300,- op basis van een gedeelde tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: Euro 500,-.
Inbegrepen: - Verplaatsing van en naar de luchthaven Schiphol vanuit Neerpelt
- Vluchten met KLM
- Programma zoals beschreven, verblijf in vol pension of all-in (Varadero)
- Alle toegangsgelden
- Belgische begeleiding en nederlandstalige gids ter plaatse
- Toeristenvisum en de BTW
Niet inbegrepen: - Dranken aan tafel
- Annulering- en reisverzekering
- Persoonlijke uitgaven

Ja, ik wil mee! Contacteer mij...

VROEGBOEKKORTING
wie boekt voor 15-11-2017 ontvangt een korting van € 100,- per persoon.

Programma

Zondag 1 April:
vanuit Neerpelt vertrekken we met onze autocar naar Amsterdam. Met KLM vertrekken we om 10u15 richting Havana waar we aankomen om 14u30. Onze Nederlandstalige gids zal ons verwelkomen en er is een transfer naar Santa Clara waar we overnachten.
Cuba Santiago

Maandag 2 April:
We bezoeken het museum van Ché Guevara (enkel de buitenkant) en we rijden verder naar Cienfuegos. Hier hebben we een standsbezoek en nemen we ook de lunch.
In de namiddag rijden we door naar Trinidad waar we verwachten rond 20u00 aan te komen. We overnachten bij lokale mensen. Veel bewoners hebben een kamer opgeknapt in hun huis, voorzien van airconditioning en privé badkamer. Ze serveren ook het ontbijt. Er zijn verschillende huizen in dezelfde wijk voorzien in het stadscentrum.
Na het inchecken dineren we gezamenlijk in een plaatselijk restaurant.
Cuba Santiago

Dinsdag 3 April:
Excursie met oude Russische legertrucks in de bergen. We gaan wandelen door de tropische natuur met een natuurgids die ons uitleg geeft over de flora en de fauna. Wie wil, kan zwemmen in een natuurlijk meertje aan een waterval. Lunch nemen we onderweg en in de latere namiddag zijn we terug bij onze gastgezinnen. Er is een beetje vrije tijd en ’s avonds hebben we een klein feestje in een restaurant.
geboortehuis Fidel Castro Cuba     geboortehuis Fidel Castro Cuba

Woensdag 4 April:
In de voormiddag bezoeken we het historisch centrum met een bezoek aan het romantisch museum waarna we een cocktail nuttigen in de Canchanchara bar.
In de late voormiddag rijden we verder door de vallei van de suikermolens en brengen een bezoek aan de slaventoren Manaca Iznaga en aan het herenhuis van de suikerbaron. We lunchen in Sancti Spiritus. Nadien zetten we onze tocht verder naar Camaguey.
’s Avonds hebben we een diner in het historisch centrum en overnachten in boutique hotel Santa Maria.
Bayamo Cuba

Donderdag 5 April:
We bezoeken het centrum van Camaguey met fietstaxi’s en zetten dan onze tocht verder naar Bayamo. We bezoeken er de stad en nemen er de lunch.
Onderweg naar Santiago bezoeken we nog het heiligdom El Cobre.
Na het avondeten in ons hotel Melia Santiago brengen we nog een bezoek aan Casa de la Trova.
slaventoren Manaca Iznaga Cuba

Vrijdag 6 April:
In de voormiddag bezoeken we de begraafplaats Santa Ifigeneia met onder andere het graf van Fidel Castro en het mausoleum van Jose Marti waar we de aflossing van de wacht zien.
We zetten onze city tour verder naar het historisch centrum waar we het huis van Velasquez verkennen. Verder bezoeken we nog het Morro kasteel.
De lunch is voorzien op Cayo Granma dat we per boot bereiken. In de latere namiddag is er tijd om te ontspannen aan de zwembaden van het hotel.
Het avondeten nemen we in een lokale Paladar.
Trinidad Cuba     Trinidad Cuba

Zaterdag 7 April:
We verlaten Santiago richting Biran. Het hele dorp is museum geworden rond het geboortehuis van Fidel en Raoul Castro. Het geheel geeft een goed idee hoe men in de jaren 30 in het binnenland van Cuba woonde.
We rijden verder naar Holguin voor een bezoek aan de stad, een lokale lunch en we checken in, op de luchthaven van Holgin voor een vlucht naar Havana.
We overnachten in het nostalgisch hotel Nacional de Cuba met een diner in het statige Comedor de Aguiar restaurant van het hotel.
Trinidad Cuba

Zondag 8 April:
Ons vervoermiddelen in de voormiddag zijn de coco taxi’s. We verkennen de stad en bezoeken daarbij Plaza de la Revolucion, de groenten- en fruitmarkt, een voedselverdeelwinkel, het standbeeld van John Lennon, de begraafplaats van Columbus. We eindigen met een lunch op Plaza de Armas.
In de namiddag bezoeken we nog het Rummuseum van Havana en de artisanale markt. We rijden terug naar het hotel met klassieke Amerikaanse auto’s.
Het avondmaal nemen we op de hoogste verdieping van een torengebouw met een mooi zicht over de stad.
Rum proeven Havanna Cuba     Havanna klassieke amerikaanse auto's Cuba

Maandag 9 April:
In de voormiddag bezoeken we een sigarenfabriek in Havana en zien er hoe de wereldberoemde sigaren gerold worden met de hand.
Nadien volgen we een sessie ‘sigaren roken en rum proeven' in het koloniale gebouw van Palacio de Artesania. Een specialist legt uit hoe je sigaren klaarmaakt en hoe je dit combineert met oude rum. Ook de lunchbar heeft de traditie dat er een sigaartje gerookt wordt.
Eens in het hotel maken we ons op voor het verrassingsdiner.
Rum proeven Havanna Cuba

Dinsdag 10 April:
In de latere voormiddag vertrekken we naar ons hotel Melia Varadero 5* in Varadero waar we tot 13 april verblijven op basis van all-in.
Havanna Cuba

Vrijdag 13 April:
we vertrekken rond de middag voor onze vlucht naar Amsterdam om 16u35; aankomst is voorzien op 14/4 om 08u05. Transfer met autocar Limburg International.

Eten & drinken

Alle maaltijden zijn inclusief in ons programma. Dranken zijn extra, maar het is er zeker minder duur dan bij ons.